Työnetsijät auttavat työnantajaa ja työntekijää kohtaamaan

Matkatoimistotyössä pitkän uran tehnyt 57-vuotias Heli koki tulleensa ikäsyrjityksi työmarkkinoilla. Kahden vuoden työttömyysjakson aikana tuntui, että nuoremmat veivät kaikki mahdolliset työpaikat. Helin mukaan työttömyys lannisti nopeasti.

Sitten palaset loksahtivat kohdalleen Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden OMA-valmentajan ja työnetsijätiimin avulla. OMA-valmentaja Jouni ohjasi oman, hyvin motivoituneen asiakkaansa Helin työnetsijätiimiin. Kun työnetsijöiden yrityskoordinaattori Tiina sai vielä tietää tarjolla Tampereen kaupungilla olevasta toimistotyöntekijän paikasta, alkoi tapahtua.

Tiina soitti Helille, esitteli oman tiiminsä työtä ja tiedusteli Helin kiinnostusta lähteä mukaan. Myöntävän vastauksen jälkeen järjestettiin tapaaminen.

– Helistä huokui heti oikea motivaatio ja asenne työhön, joten ohjasin hänet työnantajan juttusille, kertoi Tiina.

Myös työnantaja vakuuttui mahdollisen tulevan työntekijänsä osaamisesta ja asenteesta. Paikka kaupungille työnsuunnittelijaksi järjestyi.

Tiina ja Heli kiittelevät kilvan toisiaan.

– Ilman Tiinan apua en olisi tätä työpaikkaa saanut. Olen niin onnellinen, että meinaan haljeta. Tunnen olevani taas hyödyllinen, riemuitsee Heli.

Tiina itse kokee vaatimattomasti vain auttaneensa työntekijää ja työnantajaa kohtaamaan.

– Heli on omilla ansioillaan saanut tämän paikan, sanoo Tiina hymyillen.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen työnetsijätiimissä työskentelee neljä yrityskoordinaattoria. He etsivät piilotyöpaikkoja asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tavoitteena on löytää työpaikka mahdollisimman nopeasti avoimilta työmarkkinoilta.

Asiakas siirtyy työnetsijäpalveluun aina OMA-valmentajan kautta.
Työnhakijan oma motivaatio ja sitoutuminen ovat tärkeitä palvelun onnistumiseksi.

Asiakas siirtyy työnetsijäpalveluun aina OMA-valmentajan kautta.
Työnhakijan oma motivaatio ja sitoutuminen ovat tärkeitä palvelun onnistumiseksi.

Työnantaja voi mahdollisesti hyödyntää rekrytointiin taloudellisia tukia. Työnetsijät neuvovat niiden hakemisessa.