Unelmasta totta

Hortonomiksi muutama vuosi sitten valmistunut Jussi ei työllistynyt alalle koulutuksensa jälkeen. Työllisyys- ja kasvupalvelujen asiakkaana hän kertoi OMA-valmentajalleen olevansa kiinnostunut oluen panemisesta. Jussi oli käsitellyt asiaa myös opinnäytetyössään.

– Olen opiskellut hortonomiksi viljely- ja markkinointipainotteisessa koulutuksessa ja tosi kiinnostunut juuri oluenvalmistuksesta. Suora työllistyminen alalle koulutuksen jälkeen oli kuitenkin aika vaikeaa, kertoi Jussi.

Jussin osaamista ja työllistymistä vauhdittaakseen työnetsijätiimin yrityskoordinaattori otti yhteyttä Nordic Brewery -pienpanimoon.

– Kaupungin yrityskoordinaattori kysyi meiltä, voisimmeko tarjota tutustumismahdollisuutta heidän palvelussaan mukana olevalle henkilölle. Uteliaita kun olemme, niin halusimme selvittää, miten homma toimii. Jussi aloitti meillä syyskuun alussa ensin työkokeilussa. Koska se meni hienosti, sovimme yhdessä myös palkkatukijakson aloittamisesta, kertovat Nordic Breweryn puuhamiehet Otso Mikkonen ja panimomestari Joonas Koivisto.

Jussi kertoo olevansa hyvin luottavainen tulevaisuuden suhteen.

– Olen kyllä erittäin tyytyväinen, että tällainen mahdollisuus osui kohdalleni näin sujuvasti.

Työnetsijätiimin yrityskoordinaattori Panu Anttila muistuttaa yrityksen tärkeästä roolista Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden yhteistyökumppanina. Ilman Winresta Oy -nimen alla toimivan panimon tarjoamaa mahdollisuutta Jussin olisi ollut vaikeampaa saada tilaisuutta työllistyä haluamalleen alalle.

Nordic Brewery -pienpanimo edustaa pirkanmaalaista oluen valmistuksen huippuosaamista. Panimo tuottaa laadukkaita oluita tamperelaisille gastropubeille. Lempäälässä sijaitsevien tuotantotilojen suojissa kehiteltyjä tuotteita voi nauttia lukuisissa tunnetuissa pubeissa, esimerkiksi Sohossa, Tuulensuussa ja Nordicissa.


Nordic Breweryn verkkosivut